Prisjetite se uz mališane crtanih junaka vašeg djetinjstva!

Svi vole crtane junake kada su djeca, ali znamo da se popularni crtani junaci mijenjaju sa vremenom. Dolaze novi, uz nove animirane filmove, stari se pomalo zaboravljaju jer nisu prisutni na malim ekranima, stoga se zajedno možemo prisjetiti junaka koje smo voljeli kada smo bili mali! To će biti odličan način da svojim mališanima približite crtane filmove u kojima je, sada već malo starija generacija, uživala tokom svog djetinjstva!

 

  1. Duško Dugouško

Junak sa velikim ušima i čuvenom izrekom „Šefe, šta te muči?“ uveseljavao je mališane od kako se prvi put pojavio u popularnim crtanim filmovima Volta Diznija sredinom četrdesetih godina prošlog vijeka. Sve do 2018. godine, Duško Dugouško (Bugs Bunny) imao je nekoliko reizdanja, a najpopularnija sinhronizacija na našim prostorima povjerena je glumcu Nikoli Simiću. Najveće probleme Duško stvara lovcu Elmeru koji ga pokušava uloviti, neuspješno, na radost i sreću mališana širom svijeta.

 

  1. Miki Maus i Paja Patak

Sa svojom družinom Šiljom, Mini, Pajom, Rajom, Gajom i Vlajom, kao i Pajinim bogatim ujakom Bajom Patkom, dječija srca su bila osvajana od 1928. godine. Tokom vremena, ova dva lika su oživjela animirane priče nekoliko stotina crtanih filmova, a u današnjoj modernoj kulturi često se mogu naći u modnoj industriji na odjeći i modnim dodacima.

 

  1. Pijetao Sofronije (Foghorn Leghorn)

Braća Vorners su u sklopu svoje produkcije Looney Tunes predstavili 1946 pijetla sa ljudskim osobinama koji je osvojio svoju publiku, a na našim prostorima se proslavio sa uzrečicom „Ludo burazere“ koje se sva sada već malo starija generacija dobro sjeća kroz glas Ljubiše Bačića. Njegove avanture su bile zanimljive, a u sklopu animirane serije upoznali smo i njegove prijatelje sa kojima on mališanima prikazuje da kada odluči da ne bude dobar momak, to se ne završi dobro.

 

  1. Pera Kojot i Ptica Trkačica

Kada god Pera Kojot pokuša da ulovi Pticu Trkačicu, uvjek pođe po zlu. Čak i kada gledaoci misle da će mu plan uspjeti, Ptica ga nadmudri i pobjegne. Ovakav odnos dobra i zla mališanima širom svijeta prvi put je predstavljen 1949. godine, u produkciji Looney Tunes, a u početku je Peri Kojotu protivnik bio lik Duška Dugouška.

 

  1. Tviti i Mačak Silvester

Veselu žutu pticu u njenom kavezu i bezobraznog mačka Silvestera publika je upoznala zahvaljujući Bobu Klampetu 1942. godine. Sve do danas, mačak Silvester nije ostvario svoj plan da Tvitija uhvati i pojede, jer je Tviti uvijek nadmudri mačka, zbog čega on bude ljut i u narednoj epizodi smišlja novu zavrzlamu.

 

  1. Mornar Popaj

Čuveni mornar koji uz pomoć špinata dobija veliku snagu, njegova ljubav Oliva i glavni protivnik Badža simbol su borbe dobra i zla u svijetu mališana već nešto manje od jednog vijeka. Prvi put su se pojavili na platnu 1927 godine, a zbog promocije zdrave životne namirnice, mališani su jeli špinat u želji da budu kao njihov heroj.

„Ko je naj sasvim potpuno, sasvim najbolji dasa?“ – rečenica je po kojoj svi pamtimo kako je Popaj svojom hrabrošću nadmudrio mnogo višeg i snažnijeg Badzu.

 

  1. Panter Panta ( Pink Panther)

Nastao 1963. godine, doživio ekranizaciju na velikom platnu, lik je koji i dan danas osvaja srca i velikih i malih gledalaca. Crtana serija, koja se na našim prostorima prikazivala nekoliko decenija, propraćena je fantastičnom muzičkom temom autora Henrija Mancinija. Ružičasti panter u animiranoj verziji nervira svog protivnika, čije je originalno ime The Little Man (Mali Čovjek), prosječnog lika kojeg Panter sabotira u njegovim aktivnostima poput farbanja zida u plavu boju. Iako se za Pantera vezuje atmosfera da svojim smetanjem nije u potpunosti heroj, njegova animirana serija nikada nema loše posledice, jer on samo želi da sve bude u ružičastoj boji.

  1. Tom i Džeri

Zvanično najpopularniji crtani likovi ikada, Tom i Džeri su mačak i miš čije su avanture ekranizovane u 162 epizoda. Svaka epizoda je avantura za sebe, ali suprotno njihovom prirodnom neprijateljstvu, oni su prisiljeni da sarađuju, kada se u epizodi uvede novi negativac.

Prva epizoda je emitovana 20. februara 1920. godine, a poslednja u nizu je emitovana tokom 2004. godine. Naravno, reizdanja i ponovljena emitovanja se na TV kanalima mogu naći i danas, sa istim uspjehom kao i na početku emitovanja ove planetarno popularne TV zabave.

download free uapkmod,action game apk mod, android apps apk mod