Domaći sokići koje djeca obožavaju – blender, voda i voće!

Mališanima je u svim uzrastima neophodno da se zdravo hrane, da unose kvalitetne namirnice, kao i da imaju balansiranu ishranu. Često se voće i povrće izostave, mališanima budu dostupne nezdrave grickalice, ali mi donosimo nekoliko jednostavnih a zdravih sokića, koji imaju odličan ukus zahvaljujući zdravoj prirodnoj fruktozi iz voća.

Za pripremu sokova potreban vam je samo jedan aparat – kućni blender!

  1. Kruška sa limunom

Kruška je voće prepuno vitaminima a ima primamljiv ukus koji vole i djeca i odrasli. Za sok su vam potrebne dvije oguljene zrele kruške, pola oguljenog limuna; i voda, oko dvije trećine kuhinjske čaše. Blenderom izmiksajte sve sastojke i sokić je spreman!

  1. Cijeđena narandža sa jabukom

Jabuka je domaća voćka, od pamtivijeka poznata po svom dobrinosu zdravlju. Prepuna je vitaminima A, B i C, a pored toga blagotvorno djeluje na sluznicu crijeva. Dodatak citrusa iz narandže omogućava ovoj kombinaciji fantastičan ukus veoma sličan kupovnim sokovima. Naravno, bez dodataka i vještačkih šećera. Sok od jedne iscijeđene narandže, jedna oguljena jabuka i čaša vode, napraviće ukusan i zdrav sokić uz pomoć blendera!

  1. Borovnice, banana i mlijeko (smoothie)

Smoothie je popularan kao užina, bogat izvor vitamina, a djeca ga obožavaju jer ima divan ukus. Ovdje se omjer kreira prema ukusu djeteta, tako da je najbolje početi sa mlijekom i postepeno dodati količinu banane i borovnica po želji. Važno je navesti da ovi sastojci mogu biti alergeni, pa je potrebno voditi računa o prethodnoj ishrani djeteta. Ovaj smoothie ne bi trebao da se drži na toplom mjestu zbog toga što sadrži mlijeko, ali veća količina može stojati u staklenoj boci u frižideru nekoliko sati i kasnije se konzumirati bez bojazni.

  1. Osvježavajuća lubenica i slatka jagoda

Ko ne voli jagodu? Sa slatkim ukusom jagoda osvaja srca djece širom svijeta već jako dugo godina.

Ovaj sokić ima jednu manu, a ona je da jagoda i lubenica nisu voće iz iste sezone. Zbog toga, prilikom pravljenja ovog soka poslužite se malim trikom – koristite domaću zamrznutu jagodu ubranu iste godine. Kada odmrznete jagodu na sobnoj temperaturi, u posudi u kojoj se odmrzava ostaće ukusni sok, tako da je važno za sok iskoristiti sve! Lubenica će napraviti osvježavajuću notu, a sokić će osvojiti srca i odraslih, tako da savjetujemo da napravite više od jedne čaše!

 

A koji je vaš omiljeni ukus domaćeg soka?

download free uapkmod,action game apk mod, android apps apk mod